sobota, 23 stycznia 2016

Frytki z pietruszki z tymiankiem i pieczonym czosnkiem

W taki wieczór jak dziś, nawet największy oportunista sportowy powinien zasiąść przed telewizorem i cieszyć oczy występem naszych sportowców. Naszą ukochaną dyscypliną może być tenis, kolarstwo, czy wyścigi psich zaprzęgów, lecz w obliczu tak ważnego wydarzenia sportowego, jakie rozgrywa się w naszym kraju, zalecam pokochanie piłki ręcznej. Tak niewiele mamy ostatnio okazji do bycia dumnym z naszej Polski, więc bez obciążenia, cieszmy się tym widowiskiem sportowym.
A jak to bywa przy okazji wieczorów pełnych emocji, na przekąskę do weekendowego złotego napoju, najczęściej przegryzamy paluszki, chrupki oraz inne niezdrowe zapychacze. A można inaczej :)
Na dziś proponuję frytki z pietruszki, z pieczonym czosnkiem, tymiankiem i oliwą.
Palce lizać, a i więcej korzyści niż wyrzutów sumienia.

Potrzebujemy:

- kilka obranych pietruszek pokrojonych w słupki
- garść świeżego tymianku,
- główka czosnku,
- oliwa
- sól gruboziarnista

Frytki pieczemy ok 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

POLSKA !!!!