czwartek, 17 kwietnia 2014

Wielkanoc tuż, tuż, tuż

Co roku, gdy zbliżają się Święta, szukamy nowych pomysłów na potrawy, którymi możemy zaskoczyć bliskich podczas rodzinnych spotkań. Tegoroczne Święta Wielkanocne wzbogacą się o kilka przysmaków, które szczerze mogę polecić. Przez trzy kolejne dni pojawią się propozycje godne uroczystego, świątecznego stołu. Nie wymagają nad wyraz dużo czasu, więc nie ma kłopotu z przygotowaniem ich na ostatnią chwilę. Pojawi się również coś na słodko:) 

Na początek jajka z wędzonym łososiem.

Potrzebujemy:
- 5 jajek
- 100 g wędzonego łososia
- szczypiorek
- ziarnisty pieprz kolorowy

Jajka myjemy, gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połówki. Łososia lekko kroimy, rozdrabniając na mniejsze kawałki. Siekamy umyty szczypiorek. W moździerzu lekko rozgniatamy pieprz, równie dobrze możemy pokroić go nożem. Na połówkach jajek układamy łososia, posypujemy szczypiorkiem i pieprzem.





Smacznej Wielkanocy :)