niedziela, 23 listopada 2014

Paluszki razowe

Raz bywa lepiej, raz gorzej. Jestem po dużej lekcji właściwego wybierania wydarzeń, w których mam możliwość wziąć udział. Coś, co z pozoru wydaje się ciekawym doświadczeniem, bywa zaskakująco odmienne. Stąd wstrzymam się co do subiektywnych odczuć dotyczących wczorajszego wydarzenia na krakowskiej Arenie. Myślę, że każdy zasługuje na drugą szansę.. ale w tym wypadku na trzecią już na pewno nie. 

Na pocieszenie paluszki razowe :)

Potrzebujemy:
- 8 łyżek pełnoziarnistej mąki
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki serka białego puszystego
- 1 łyżeczka gruboziarnistej soli
- szczypta proszku do pieczenia

Z powyższych składników zagniatamy ciasto, formujemy kuleczki, które rolujemy na paluszki o grubości 1 cm. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez ok 20 minut, zaglądając od czasu do czasu do pieca.